Ege Üniversitesi’nde Bir GNU/Linux Çalışma Grubu

Bölümde Linux ile ilgilenen birkaç öğrenci arkadaşla tesadüfen kesişen yollarımız bir “GNU/Linux ve Özgür Yazılım Çalışma Grubu” ile son buldu. Beni oldukça heyecanlandıran ve sevindiren bu gelişmeler, bölümde hem hocalardan hem de öğrenci arkadaşlardan aldığımız olumlu tepkilerle yerini biraz da hayrete bıraktı. Açıkçası bu kadar yoğun ilgi beklemiyordum.

Bölümdeki öğrenci topluluğuna rakip ya da yanında bir ikinci topluluk oluşturmaktansa bir çalışma grubu olarak kalmayı, bürokrasiye hiç girmemeyi tercih ettik. İlk etkinlik olarak bir tanışma toplantısı düzenledik ve ilgilenen herkesi davet ettik. Nasıl ve ne için bir araya geldiğimizi, neler yapmak istediğimizi anlattık.

Tanışma toplantısı. Toplantı sonrasında kokteylimiz bile vardı. 🙂

Her sene bölümden bilgisayar mühendisi olarak mezun olan yüzlerce insanın Linux ve özgür yazılım hakkında neredeyse hiçbir şey bilmeden mesleğe başlaması çok büyük bir eksiklk. Ne yazık ki derslerde bu konuda pek birşey yapılmıyor, yakın zamanda bir değişiklik olması da pek mümkün görünmüyor. Biz de temellerini attığımız bu çalışma grubunda bu eksiği biraz olsun gidermeyi hedefledik.

Güzel bir başlangıç oldu. Bundan sonraki etkinlikler, yapılacaklar gruptaki kişilerin çabasına bağlı olacak. Umarım daha da iyileşerek devam eder.